sâmbătă, 26 octombrie 2013

Palatul sultanului Yruxul

      Pe sultanul Yruxul îl cunosc de vreo 20 de ani, de când s-a mutat în zona noastră (la început exclusivistă, mai apoi accesibilă şi altor categorii
de persoane),construind un nou palat, crema palatelor lumii. Este un bărbat sclipitor, ce atrage priviri înfocate din partea femeilor şi fulgere de gelozie din partea bărbaţilor. Cu ochii verzi, cu părul negru, inteligent şi darnic, Yruxul şi-a adus acasă, pe rând, trei soţii ca nişte flori de nu-mă-uita, gingaşe, blânde, iubitoare.

      La scurt timp, palatul li s-a umplut de râs vesel de copii. Pe pardoseala de marmură încălzită răsună în fiecare dimineaţă ecoul micilor tropăieli de picioruşe goale. Sunt trei fetiţe ce seamănă leit cu mamele lor, având în plus prospeţimea şi candoarea copilăriei şi trei băieţi voinici, destinaţi încă din leagăn unor vieţi pline de măreţie, ce vor duce mai departe faimosa dinastie Yruxul. 12 cadâne exotice, fiecare dintre ele reprezentând o zodie, au grijă ca somptuosul palat, locuitorii săi şi musafirii să primească tot ce este mai bun şi mai de calitate pe pământ.


      Ca orice sultan care se respectă, Yruxul se ocupă de conducerea unui popor curajos, de bunăstarea şi fericirea lui. Pe lângă treburile administrative de zi cu zi, sultanul oferă des ospeţe la care toată lumea este invitată şi servită cu platouri pline de mâncăruri apetisante. Nimic nu îl încântă mai mult pe sultan, decât să acorde oaspeţilor cadouri la plecare, în semn de preţuire. Tradiţia cere ca fiecare invitat să îşi aleagă ceea ce îi place mai mult din palat, ceva care să păstreze vie amintirea petrecerii.

      Inima îmi bubuia de emoţie aseară, când am păşit pentru prima dată în reşedinţa luxoasă ridicată parcă peste noapte. Marmură, lemn preţios, catifea, piele, opal, rubin, smarald, topaz, argint, ametist, aur, platină şi multe, foarte multe cristale Swarovski mi-au luat ochii din prima clipă, făcându-mă să clipesc des, să mă simt ca într-un vis meşteşugit ţesut din fire alese, care să mă prindă în vraja lor. Săbii ale unor prizonieri celebri, măsuţe de lemn atent sculptat, costume brodate şi bijuterii unice mi-au umplut sufletul de bucurie.

       Arome de mirodenii rare se răspândeau prin uriaşa încăpere unde erau adunaţi oaspeţii. Eunuci cu pielea lucioasă, îmbrăcaţi în şalvari albi, treceau grăbiţi de la un musafir la altul, întinzându-le platourile de porţelan încărcate cu bucate alese, să îşi ia fiecare ce doreşte. Cadânele parcă pluteau pe ritmurile muzicii, executând dansuri complicate, senzuale, urmărite de sute de ochi avizi de frumos. Toţi îşi doreau desfătarea simţurilor şi toţi aveau parte de ea.

      Sultanul Yruxul stătea măreţ pe tronu-i aurit, înconjurat de florile lui zâmbitoare de nu-mă-uita, lângă havuzul în care se zbenguiau voioşi peştişori de aur. Cele trei fete, riguros instruite în maniera aristocrată, îşi încântau oaspeţii cu cântece, poezii şi fragmente din basmele Şeherezadei. Băieţii făceau mare caz de armele scumpe, de costumele bogate, de micuţele palate construite în jurul marelui palat al sultanului Yruxul. Toată familia era încântată de fericirea şi emoţia care se citea pe chipurile oaspeţilor.

      Musafirii veneau şi plecau, rând pe rând, cu sufletele încărcate de frumos, cu braţele încărcate de cadouri. Am plecat printre ultimii de la petrecere. Mi s-a permis să îmi aleg tot ceea ce mi-a plăcut. Am ezitat mult, dar până la urmă m-am decis să întind mâna spre o statuetă din bronz pe suport de ametist,



un suport argintat pentru pixuri, reprezentând un puzzle cu globul pământesc



şi, dintre multele bijuterii cu cristale, un minunat colier cu cristale Swarovski, pe care îl voi purta numai la ocazii speciale. Sunt daruri de suflet, pe care le voi cinsti cum se cuvine, cu aceeași emoție cu care le-am primit.

      Din păcate, am aflat foarte târziu de invitaţia de a lua parte la petrecerea dată de sultanul Yruxul şi marea sa familie LuxuryGifts.ro, aşa că nu v-am putut anunţa la timp. Promit ca data viitoare să vă iau cu mine, să îl puteţi vedea şi voi pe sultan, să îi vedeţi impunătorul şi somptuosul palat, să îi admiraţi soţiile, talentatele copile şi frumoasele cadâne, să discutaţi câte în lună şi în stele cu băieţii lui şi să plecaţi cu braţele încărcate de cadouri.

      Din păcate, nu mi s-a permis să le fac fotografii, nici măcar pentru a le include într-un album de familie, însă am convingerea că aţi înţeles din descrierea mea ce oameni minunaţi trăiesc sub acoperişul palatului ce apartine familiei Yruxul-Luxury. 

Cu acest articol particip la proba 12 din cadrul competiţiei SuperBlog 2013.

18 comentarii:

  1. Am intrat timid prin cotloanele cu aceste cadouri şi chiar dacă nu am văzut cadâne, ştiu că au fost acolo; şi mai ştiu că de ziua mea...e mai probabil să invit pe cineva la o petrecere in acest palat. Nu de altceva, dar parcă demult nu mi-am mai impodobit trupul cu bijuterii fine. Şi...merit, nu? Mulţumesc, Vienela pentru sugestie şi poveste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Meritam, sa stii! Cred ca a trecut un an de cand nu mi-am mai cumpart macar un cercel. Am un voucher care abia asteapta sa fie schimbat pe o bijuterie, dar nu am reusit sa imi fac timp... :)

      Ștergere
  2. nu, nu, nu, nu! :D Primul, numai primul, duce mai departe numele! Restul, sunt acolo asa, de rezerva, in caz ca primul face buba :D. Sau se dovedeste ca altul are mama mai corespunzatoare :D. Nu e egalitate intre pisici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numele poate fi dus mai departe in multe feluri. Poate unul ajunge mare carturar, altul faimos pentru cine stie ce descoperire epocala... :)

      Ștergere
    2. Pai dap, dar aia, tehnic, nu conteaza pentru Yruxul :P

      Ștergere
    3. Nu conteaza pentru Yruxul, dar conteaza pentru marea lor familie. :-P

      Ștergere
  3. Deci...ne-am dat cu turcii! Hmmmm....şontâc, şontâc o să colindăm tot pământul. Noroc cu probele astea! Că altminteri, raha...Nţţţ! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincera sa fiu, ideea mi-a venit de la unul dintre cainii pe care i-am avut si pe care il chema Sultan. Cand mi-am imaginat o familie, am gandit-o cu catel cu tot. :))) De acolo si pana la palatul sultanului a mai fost doar un pas.

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Nici moarta! Jur pe rosu! Abia am timp sa mai citesc bloguri, cand sa mai deschid si televizorul? :))))

      Ștergere
  5. Mi-a placut povestea, Sheherezada, Vienela. Ai construit-o frumos. Si mie imi plac barbatii cu parul negru si privirile taioase, ce cuceresc femeile si ii umple de gelozie pe alti pretendenti. Sultanul acesta era o provocare in sine. Palatul sau era impunator si pretios, cu dansatoare si cadane frumoase, cu minunatii si supusi, si mai ales, cu daruri scumpe, pentru femeile sufletului sau iar tu esti una dintre ele. Am plecat in varful degetelor, in timp ce, in urma mea s-a asternut un nor de petale rosii, de trandafir. Am luat cu mine doar parfumul si o poveste magica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi aduc aminte ca aproape ma indragostisem candva de Sandokan, de ochii lui verzi, dupa ce am vazut filmul. :)
      Iti multumesc mult, Gabriela. Asteptam cu nerabdare reactia ta, poate mai mult decat pe a altora...

      Ștergere